Sprijin pentru Costy și Vlăduț, diagnosticați cu boala rară CMT (Asociația NEURO MOVE CMT)

Durata strângerii de fonduri: Sept – Oct 2020

Asociația Neuro Move CMT este o asociație înființată în iunie 2019, de către un grup de pacienți și specialiști și își propune să vină în întâmpinarea nevoilor persoanelor diagnosticate cu neuropatia Charcot Marie Tooth, alte boli neuro-locomotorii similare sau alte tipuri de dizabilități.

Costy și Vlăduț  suferă de o formă agresivă a bolii rare Charcot-Marie-Tooth (CMT), o boală a nervilor periferici care controlează musculatura, ducând la atrofii la nivelul mâinilor și picioarelor, la deformări și, uneori, la pierderea sensibilitații membrelor.

Vladuț, în vârsta de 17 ani, diagnosticat când avea doar 5 ani, și cu o evoluție foarte rapidă a bolii de la 12 ani, a suferit deja 3 intervenții chirurgicale pentru a putea continua să meargă singur.

Costy este un tânăr de 25 de ani din Târgu Neamț, cu probleme locomotorii încă din copilărie. Este nevoit să trăiască cu dureri foarte mari, probleme de echilibru, deformări ale mâinilor și picioarelor, precum și probleme cu auzul și vederea pe partea dreaptă.

Acești tineri și curajoși luptători merită o șansă la o viață mai usoară. Pe lângă kinetoterapia zilnică, ei au nevoie și de o alimentație echilibrată, care să le asigure necesarul zilnic de nutrienți la nivel celular.

Astfel, am decis să îi ajutăm cu plata cheltuielilor pentru 2 luni, respctiv serviciile unui consultant de nutriție, suplimente alimentare și kinetoterapie. Costurile lunare se ridică la 880 lei/persoană/lună, astfel că în cadrul campaniei am oferit un ajutor de 3520 ron.

Ajută și tu cauzele susținute de Asociația VHL, printr-o donație!

ASOCIAŢIA BOLNAVILOR DE VON HIPPEL LINDAU
CIF 31226580
IBAN: RO92RNCB0065172605770001
Banca: BCR

Meniu